Budgetcoaching

Home » Budgetcoaching

Wat houdt budgetcoaching precies in? Budgetcoaching is het kortdurend begeleiden en coachen van mensen die het lastig vinden om op een verantwoorde manier met hun geld om te gaan of door verschillende oorzaken op financieel gebied vastlopen. Het doel hiervan is dat men weer zelfstandig de eigen financiën kan beheren en daarbij blijvend verantwoorde keuzes maakt. InBalans Budget Hulp Nederland, gevestigd in Terneuzen, voorziet u graag van een professionele budgetcoach. Bij onze budgetcoaching staat financiële zelfredzaamheid steeds voorop. Het traject kent drie fasen: inventarisatie, begeleiding en nazorg.

  • Voor bedrijven én particulier
  • Service bij u thuis / op kantoor
  • Maatwerk voor elke situatie

Wanneer een budgetcoach?

Een budgetcoach kan worden ingeschakeld indien er sprake is van financiële zorgen, betalingsachterstanden of wanneer iemand het overzicht over zijn financiële huishouden (tijdelijk) kwijt is.

 

Hulp nodig? Bel ons Stuur ons een mail

Budgetcoaching in de inventarisatiefase in de omgeving van Terneuzen

In de eerste fase voert u gesprekken met uw budgetcoach. Aan de hand van deze gesprekken wordt uw financiële situatie in kaart gebracht, waaronder de werknemers met schulden. Uw coach maakt een inkomsten- en uitgavenoverzicht, waardoor inzicht in de financiële situatie ontstaat. In deze fase wordt het budget vastgesteld en wordt inzichtelijk hoe problematisch de situatie is. Daarbij wordt gekeken naar inkomensverruimende voorzieningen, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, maar ook zal er in het geval van beslag zoals loonbeslag de beslagvrije voet worden gecontroleerd op de juistheid daarvan.

Professionele begeleiding

Vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt voor de schuldsituatie. Daarover worden afspraken gemaakt en indien nodig wordt er in overleg met de schuldeisers naar een oplossing gezocht. Daarbij is ook aandacht voor de oorzaken, die ten grondslag liggen aan de financiële problemen. Er wordt gekeken naar de gemaakte keuzes, u leert om te budgetteren en om veranderingen door te voeren. In deze fase is sprake van schuldhulpverlening met intensieve coaching. Er wordt gewerkt aan bewustwording en het verkrijgen van nieuwe inzichten zodat er verantwoorde keuzes ontstaan.

Persoonlijke nazorg van uw budgetcoach

In de nazorgfase is de situatie gestabiliseerd. In deze fase leert uw coach u om het budget blijvend in balans te houden. Wij leveren individuele budgetcoaching op maat. Iedere cliënt is immers uniek en heeft een individuele aanpak nodig. Wij bezoeken onze cliënten thuis en zijn ook in de avonduren beschikbaar. Wij zijn namelijk van mening dat cliënten in hun eigen vertrouwde omgeving het meest op hun gemak zijn. Heeft u interesse in budgetcoaching in de regio Terneuzen of zoekt u als werkgever een schuldhulp voor uw medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0115-683346.

Wij helpen u o.a. met

 

Klik verder op de blokken voor meer informatie. Liever direct een medewerker spreken? Bel dan 06-83563661

 

Workshop budgetteren

Veel mensen met financiële zorgen hebben geen goed zicht op wat er met hun geld gebeurt. Herkent u uzelf hierin? Meld u dan aan voor een van onze workshops!

 

Workshops

Heeft u vragen? Wij helpen graag!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u:
Financiële zorgen? Betalingsachterstanden? Loonbeslagen?

 

En wilt u:
Financieel overzicht - Rust in het gezin - Toekomstperspectief - Werkplezier.

 

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u de eerste stap naar een financieel zekere toekomst te zetten!

 

Bel ons op 0115-683346 of vul het contactformulier hiernaast in en stuur ons een bericht.