Overzicht

Ieder kind gaat anders met zakgeld om. Het ene kind maakt iedere week alles op, terwijl het andere kind het heel moeilijk vindt om geld uit te geven, en alleen maar spaart. Hoe je kind er ook mee omgaat, belangrijk is dat kinderen vanaf een jaar of 6 zakgeld krijgen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die van jongs af aan zakgeld krijgen later minder snel in de financiële problemen komen.

Geschreven door Jennifer Baaijens op maandag mei 15, 2017


Nog een paar dagen en dan is het weer zover, moederdag! Voor sommigen commerciële onzin; voor anderen toch een leuk moment om hun moeder even extra in het zonnetje te zetten. En ook met een beperkt budget, zonder dure cadeaus, is dat heel goed mogelijk.

Geschreven door Jennifer Baaijens op dinsdag mei 9, 2017


De lente is begonnen, de dagen worden langer, de temperatuur gaat omhoog. Hét moment om vakantieplannen te maken voor deze zomer.

Geschreven door Jennifer Baaijens op donderdag april 6, 2017


Koopkracht is een spier

Geschreven door Jennifer Baaijens op dinsdag november 29, 2016


Emma en Pieter vragen zich af of ze toch wel lief zijn geweest. Iedere avond zetten ze hun schoen, en nog maar één keer zat er een mandarijntje in en geen enkel cadeautje. Terwijl dat ene buurjongetje die altijd loopt te pesten al de nieuwe lego set in zijn schoen kreeg. Hoe kan dat toch?

Geschreven door Jennifer Baaijens op vrijdag november 25, 2016


Vanaf januari 2017 daalt de rente op een studielening van 0,01% naar 0%. Studenten die in 2017 met hun studie stoppen betalen de komende 5 jaar dus geen rente over de studielening die ze hebben opgebouwd. Dit geldt ook voor afgestudeerden van wie de rente opnieuw wordt bepaald in 2017.

Studenten die starten of doorgaan met hun studie betalen in ieder geval over het geld dat ze 2017 lenen geen rente. Verstandig lenen blijft volgens het Nibud ook bij een renteloze lening belangrijk.

Geschreven door Jennifer Baaijens op maandag oktober 31, 2016